539 comments on “KISAH BENAR PENIPUAN DI INTERNET !! IKUTI KISAH MENARIK INI..PENGALAMAN AKU SENDIRI !!

  1. assalamualaikum…ni ada sorang lgi yg buat mcm tu…tpi saya check tracking no ada dlm transworldexp.com/en1…mcm mna nk tahu btol ke x

    Like

  2. Latest penipu: Mr.Rizmel bin Othman. Bapak Canadian, Mak dah mampuih org Bukit tinggi, Pahang.

    Thank you for using Texas Express Cargo International Limited for shipment and business needs.
    You should receive the shipment on Tuesday 30th August 2016 when the Banker’s Cheque made by your

    Husband Mr Rizmel Bin Othman Clears in our Account.

    We hereby list down the contents of the package:

    5 Designers Perfumes, 1 i6plus Apple Phone, 1 Gucci Ladies Hand Bag, 3 Sets Of Lingerie,
    2 Box Of Chocolate, And A Confidential Envelope.

    Total Kg 12************

    Please confirm if the given address stated in our website is correct and send to us the scan copy of your
    national identity (IC COPIES) for our reference and verification upon delivery of your parcel to you!
    Kindly get back to us as soon as you received our email thank you.

    Website: http://www.tcsl.page.tl

    Copy our website link and open it in a new window then click on Tracking
    and key inn your user name and password as required in the space then click on login.

    Like

  3. Dia siap call menyatakan dia sudah hantar ke pihak penghantaran untuk send gift tu … katanya dua atau tiga hari … sat sat lagi adala yang telepon suruh bayo duit untuk lepas sangkut

    Like

  4. Nasib aku x terkena, sama lah cerita dgn aku… Aku layan je… Kalau di bg betul2 untung badan..

    Like

  5. Mak sy pon da kene baru2 nih tapi nasib kakak bagitahu pasal sindiket penipuan nih ,klau tak habis lesap duit ..ayat dia mmg manis ..dan2 pulak time tuh birthday mak n dia ckap nak bagi hadiah baju dgn kasut n ikhlas dari hati ..mak taknak tapi dia ayat lagi smpai org percaye ..mak ckap mak dah berumur lepas tu dia ckap umur tak jadi halangan ..mak pon caye n dia ayat lagi n ayat lagi ..smpai dia ckap dia da pos brg n esoknye smpai ..smpai ke hari esok ,kononnye org airport kol ckap brg da smpai tapi kene tahan kastam utk bayar cukai rm3500 n sy tanye org tu (name- faridah benjamin abdullah). brg dekat mane ?. org tu ckap dekat airport dekat johor klang ,sy bkn jadi tertanye2 ..dan mak pulak ckap dekat laki tu (name- mohd r. yusri). brg kene tahan dgn kastam n kene bayar cukai ,dia pon ckap utk lepaskan brg tuh mmg kene bayar cukai n dia soh mak settlekan cpat sbab dia ckap dlm kotak tu ade duit n dia risau klau kastam bkak ..lepas tu mak ckap kat dia ,sy tak ade duit nak bayar ..laki tu ckap lagi dekat mak ,awak settlekan cpat ,sy risau ..mak ckap kat dia ,mak suroh dia settlekan n dia ckap tak boleh sy dekat hotel tngh seminar ,mak ckap kat dia Ok ..lepas tu sy call balik org airport tu tanye balik brg dekat mane kjap lagi sy dtg .lepas tu org airport ckap brg dekat klia2 ,awak tak boleh dtg nanti kastam banyak tanye ,takpe awak bank in je duit rm3500 sy akan settlekan dan hantar kononnye ..sy ckap okeh bagi no.akaun ..lepas tu laki england ckap2 lagi dekat mak bende same n smpai laa mak call kakak bagitahu n kakak ckap jgan nanti kene tipu n kakak sent pic screenshot smua org yg kene tipu bende same n care same ..lepas tu laki england ckap siapa2 tak ade duit ke ,mak ckap tak ade n sy tlg reply sy ckap maaf sy org susah n awak tolong settlekan sendiri n then dia terus senyap ..
    Laki tu org sabah n stay dekat england katenyee..tak tahu laa gmbar sape dia pakai ..ayat dia mmg manis ..
    *harap tak ada yg terkena lagi ..cukop laa da rmai yg kene tipu ..awas pada kalian yg suka main laman sosial tu ..

    Like

  6. Aku pun tengah layan orang macam ni,orang orang cam ni dah dikira orang x da otak,ayat dia power giler..semua panggilan sweet dia pakai..baby..sayang..honey..love..aduuui…sakit otak tul,siap bawa nama Allah..adui..belum kena hukuman dari Allah ni,doa doa lah dua dapat hidayah dari Allah

    Like

  7. hi kepada semua, saya baru terbaca blog ini. rupa2 nya ramai juga terkena. saya ini baru terkena sebenar nya. Nama digunakan dekat FB Leila rohani…stay dkt manchester city….perempuan ini kata mak dia org sabah..dia kata nak balik malaysia dan terus stay dkt sini serta buka perniagaan dkt sini…no tel 447017042398

    kita org ada tukar gambar2 dkt FB..lepas tu tengah bulan dec 2015 dia ada hantar parcel guna interlservices…dlm parcel tu ada duit dalam 80,000 pound dan barang..

    hujung bulan DEC tu ada org nama mr.athony dr interlservices call kata barang ada dkt sabah now. dia minta bayar rm2500 utk hantar dkt kl. saya kata xada duit byk tu nk bayar dkt dia, but saya just bagi rm500..dia suruh bank in dkt dia nama maybank org ini nama david ula bin rasyidi acc:114302188557..

    lepas saya check now. Rupa2 saya tertipu. just now saya rugi rm500 lah. hope lepas ini kena lebih berhati hati lah…tq

    Like

    • Thanks Shin Q, attention to all readers, kindly share this info to your media social medium..hope with this little “scam” story could help other people,maybe next victim could be your relative or friends… Thanks for your support

      Like

    • Cerita sama .dia siap pos kan pasport perempuan yang dia guna dekat london lagi .dia nak tipu..guna passport..ada me patut tarikh lahir x match nga no ic..

      Like

  8. Sy pun kena dengan afrina abdul ahmad tu……mula2 mmg mantap apa yg dia ckp….manis dari gula kata2 dia…tp sya syak dh….sy layan je sampai saya tahu siapa dia…..

    Like

  9. Hati2 dgn Hazrin bin hassan. Saya baru kena.texas courier…clearance custom 7400….nasib xbayaq apa lg….sy nak tahu perlu wat report ka

    Like

Leave your comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s